Ugrás a tartalomra

Rendkívüli tanácskozás a légszennyezettség miatt

2020.01.15
20:10
2024.03.19
08:50
Forrás
Szerbiai RTV
Konkrét lépésekről született döntés a légszennyezéssel kapcsolatban a szerb kormány épületében megtartott ülésén. A jövőben nagyobb hangsúlyt helyeznek az erdősítésre és a megújuló energiaforrásokra.

Ugyanakkor csökkentenék a gépjárművek károsanyag-kibocsátását, valamint a káros tüzelőanyagok használatát.

A megbeszélést egyébként Ana Brnabić kormányfő hívta össze ma délutánra. A találkozón jelen volt a környezetvédelmi, az egészségügyi és az energetikai miniszter, a belügyminisztérium, valamint a Környezetvédelmi Ügynökség, a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet és Belgrád városának képviselői is.

Goran Trivan a megbeszélést követően a Szerbiai RTV műsorában elmondta, megállapodtak abban, hogy Szerbia több városában is intézkedést tesznek a légszennyezés ellen. Arra a kérdésre, hogy tesznek-e rövid távú intézkedéseket, mint Szarajevóban, valamint Észak-Macedóniában, a környezetvédelmi miniszter pozitív választ adott. Kitért arra is, hogy konkrét intézkedésekről egyelőre nem tárgyaltak, de létrehoztak egy csoportot, amely megoldásokat javasol majd a problémára.

Fotó: FoNet/Ognjen Stevanović

kormány
légszennyezettség
Goran Trivan
Ana Brnabić

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 17:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.