Ugrás a tartalomra

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

2024.04.27
19:54
2024.04.28
16:25
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.

Több mint 700 támogatói aláírást gyűjtöttek össze. A helyiek az aláírásgyűjtés alkalmával elmondták, hogy miért tartották fontosnak, hogy támogassák a magyar pártot a június másodikai voksoláson. Szabadkán és több önkormányzatban egyébként holnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik a szükséges aláírásokat.

Topolyán a Helyi közösség épületében gyülekeztek a polgárok, hogy támogatói aláírásukkal segítsék a Vajdasági Magyar Szövetség listájának indulását az önkormányzati választáson.

Hajvert Eszter, Topolya: „Számomra mindig is fontos volt az, hogy olyan politikai pártot támogassak, akinek van szemmel látható és kézzel fogható eredménye a városunkban. Én ezt több éve tapasztalom a munkámból kifolyólag is, a sport az fontos szerepet tölt be a VMSZ-nél, ugyanúgy a másik munkámból adódóan is, az hogy a vállalkozásokat segítsék, és ez abszolút az utóbbi néhány évben, amióta a VMSZ által nagyon, nagyon szépen vannak támogatva a vállalkozók Topolyán.”

Uglár József, Topolya: „Szeretnénk, ha továbbra is így fejlődne a városunk, településünk, ahogy eddig, és megteszünk mindent, hogy támogassuk a topolyai vezetőséget ebben, számíthatunk az ő támogatásukra, ők pedig a miénkre, kitartunk egymás mellett.”

A Vajdasági Magyar Szövetség, ahogyan eddig is, önállóan és teljes listával vesz részt az előttünk álló önkormányzati választásokon, ismertette Szatmári Adrián, a VMSZ topolyai önkormányzati listavezetője. Jelöltjeiket Topolya városból és a környező falvak településeiről delegálják, hiszen fontos, hogy minden település egyformán fejlődjön - hangsúlyozta.

Szatmári Adrián, listavezető, VMSZ, Topolya: „Szeretnénk továbbra is meghatározó szerepet vállalni azokban a döntésekben, amelyek meghatározzák ennek a közösségnek és községnek a fejlődését és az életét. Az elmúlt időszakban számos fontos projektumot tudtunk megvalósítani, amelyek az életszínvonalat és életminőséget javítják az egész község és a polgárok számára, ezt a munkát szeretnénk a jövőben is folytatni.”

Szombaton 3 órától egyébként egyebek mellett Magyarkanizsa és Zenta község területén is gyűjtik a támogatói aláírásokat. Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírásokat.

Választások 2024
Topolya
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
Szatmári Adrián
támogatói aláírás
aláírásgyűjtés
Hajvert Eszter

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.