Ugrás a tartalomra

Hamarosan megoldódhat a temeriniek szennyvízproblémája

2020.01.18
14:37
2020.01.18
17:55
Forrás
Pannon RTV
Több évtizedes gondot jelent a település számára a szennyvízelvezető-hálózat hiánya. Háztartások, tömbházak és ipari övezetek is emésztőgödrökkel oldják meg a problémát.

A csaknem 30 ezer lakosú községben a kilencvenes évek óta szerepel napirenden a csatornahálózat kiépítése. Temerin lakosainak megoszlik a véleménye a fennálló helyzetről. Többen elégedetlenségüknek adtak hangot az elhúzódó munkálatok miatt, de erről nem akartak stábunknak nyilatkozni. Akadnak olyanok is ugyanakkor, akik több türelemmel és reménnyel viszonyulnak a problémához.

Žarko Šilić, Temerin: „Sajnos nem lehet egész Temerint azonnal lefedni, de reméljük, hogy a községi szerveknek sikerül belátható időn belül megoldani a problémát egész Temerin részére. Én a 22-es blokkban élek, amely ebből a szempontból a legérintettebb, de ez a blokkhoz közeli rész is veszélyeztetett.”

 

Több mint tíz éve épült ugyan egy szennyvíztisztító, de az nem fedi le a szükségleteket. A tavalyi év végén tartományi és köztársasági illetékesek négy új víztisztító üzem kiépítését helyezték kilátásba Vajdaság területén, ezek közül az egyik a temerini lenne. A munkálatok értékét 420 millió dinárra becsülik.

Pásztor Róbert, elnök, KKT, Temerin: „Reményeink szerint a 2021 év végéig be fogjuk ezt fejezni. Bárki is kerüljön hatalomra, ezt be kell fejezni, mert egy ökológiai bombán ülünk. Ezt követően a szennyvízhálózatot minél rövidebb időn belül be kellene fejezni. Nem nagy értelme van egy 18 ezer felhasználós szennyvíztisztítónak, ha nincsenek rákapcsolódva a lakosok.”

A szennyvíztisztító 2008-ban épült. A 2400 felhasználó rákapcsolására előlátott berendezés szinte azonnal elérte a teljesítőképességének határát. Helyére tervezik a teljesen új, 18 ezer felhasználó szükségleteit ellátó üzemet.

szennyvíz
Pásztor Róbert

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.