Ugrás a tartalomra

A nyári átlagos vízszintnél is alacsonyabb a Tisza

2020.01.19
08:10
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
Csak 230 centimétert mértek Zentánál. Sőt, az elkövetkező napokban további apadásra kell számítani, a csapadékmentes időjárás miatt.

A Tisza vízszintje a zentai vízmércénél 230 centimétert mutat. Ez a szint alacsonyabb az ilyenkor megszokottnál, egy átlagos nyári vízállásnál is legalább 20 centiméterrel kevesebb.

Jégmentes a folyó és további apadás van kilátásában - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Apró István, a DTD Vízgazdálkodási Vállalat tereptechnikusa: „Mintegy öt centimétert fog a jövő héten apadni. Ez abból adódik, hogy a Kárpátokban és a Tisza vízgyűjtő területén nagyon kevés csapadék esett, és a hóban tárolt vízkészlet a sok évi minimum alatt van. Ilyen 18 évvel ezelőtt volt, amikor ennyire kevés csapadék esett a Tisza vízgyűjtő területén.” 

Az alacsony vízállás egyelőre nem jelent semmilyen veszélyt a Tisza élővilágára. A jövőben az esetleges kisebb-nagyobb áradások a sporthorgászoknak kedveznének, hiszen abban az esetben a Tisza felsőbb szakaszairól a vízzel együtt több hal érkezne ehhez a részhez.

Az előrejelzések szerint az elkövetkező időszakban sem kell számottevő vízszintemelkedésre számítani a Tiszán. Amennyiben a vízgyűjtő területeken olvadásnak indul a hó, akkor emelkedhet meg a Tisza vízszintje, de erre csak február végén vagy március elején számíthatunk.

vízszint
vízállás
Tisza
apadás
Zenta

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.