Ugrás a tartalomra

Egyre kevesebben támogatják az uniós csatlakozást Szerbiában

2020.01.20
13:40
2020.01.20
14:06
Forrás
VajdaságMa, Blic
A Faktor Plus közvélemény-kutató ügynökség adatai szerint tavaly a megkérdezettek 38 százaléka a csatlakozás ellen volt, 35 százalék pedig mellette.

27 százaléknak nem volt véleménye. Az emberek több mint egyharmada szerint soha nem lesz az ország az unió tagja, 17 százalék szerint pedig a 2030-as dátum a reális. Szerbiában egyébként az EU-csatlakozás támogatottsága évről évre csökken, az elmúlt három évben pedig a 90-es évek óta a legalacsonyabb szinten van. Az elemzések szerint a lelkesedés csökkenésének okai között ott van a Brexit, Emmanuel Macron francia elnök kijelentése, hogy nem támogatja a bővítést és a koszovói helyzet is. A csatlakozás iránti érdeklődés egyébként 2000 és 2005 között volt a legnagyobb.

Európai Unió
közvélemény-kutatás

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.