Ugrás a tartalomra

A térségben egyedül Szerbiában nőtt az újszülöttek száma

2020.02.27
14:29
2024.03.19
08:50
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Többszázzal haladta meg az újszülöttek száma tavaly az egy évvel korábbit - jelentette ki Slavica Đukić Dejanović a szerb közmédiában. Pontos adatokat júniusban tudnak közölni.

De az elmondható, hogy Szerbia az egyetlen olyan ország a térségben, ahol az elmúlt évben növekedett az újszülöttek száma, különösen vonatkozik ez a harmadik és a negyedik gyerekekre. Az elsőszülöttekből még mindig ezerrel kevesebb születik - mondta el a népesedéssel megbízott tárca nélküli miniszter.

Elmondása szerint az alkalmazott intézkedések csak tíz év múlva adnak majd eredményeket. Egyébként nemrég az ENSZ szakemberei is jártak Szerbiában, és a demográfiai problémákkal kapcsolatos ügyekről tájékozódtak.

Slavica Đukić-Dejanović, népesedéssel megbízott tárca nélküli miniszter, Szerbia: „Szerbia az idős emberek országa, ahol az átlagéletkor 42,3 év. Az ENSZ szakemberei nagy figyelmet fordítottak az aktív öregedés kérdésére, különösen a nyugdíjba készülők körében, és amelynek tanácsadó jellege volt. Hogyan éljünk a nyugdíjba vonulás után úgy, hogy ne legyünk a gyerekeink terhére, akik a családjaik bővítését kell, hogy tervezzék.”

csecsemő
Slavica Đukić Dejanović

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.