Ugrás a tartalomra

A Frontex támogatást nyújt Görögországnak

2020.03.03
20:19
2024.03.19
08:50
Forrás
MTI
A Frontex támogatást nyújt Görögországnak a Törökországgal közös határszakaszán jelentkező helyzet kezelésében - közölte az uniós ügynökség igazgatótanácsának rendkívüli ülését követően kedden.

Nyilatkozatában a Frontex bejelentette, hogy válaszul az egyre súlyosbodó migrációs nyomásra Athén kérése alapján gyorsreagálású határmenti beavatkozást végez. Ezzel összefüggésben az uniós tagállamok megerősítették, hogy a kötelező hozzájárulásukat azonnal teljesítik, egyebek mellett technikai felszerelések biztosításával - tájékoztattak. Aláhúzták, az uniós ügynökség készen áll arra, hogy Görögországnak nyújtott támogatását kiterjessze mandátumán belül más operatív területekre, vagy más típusú segítségnyújtásra is. Elmondták továbbá, hogy a görög és a bolgár hatóságokkal közösen folyamatosan értékelik a helyzet alakulása okán jelentkező igényeket.
 

Görögország hétfőn arról számolt be, hogy vasárnap csaknem tízezer illegális bevándorlót akadályozott meg abban, hogy görög földre jusson. Négy év óta - az EU és Törökország egyezségének megkötése és a balkáni országok határzárainak bevezetése óta - nem volt ekkora tömeg, amely egyszerre próbálkozott EU-területre jutni.

Az új migránshullám oka, hogy Törökország csütörtökön úgy döntött, többé nem állja útját az Európába igyekvőknek. Görögország erre határvédelmének megerősítésével reagált.

Frontex
Görögország
Törökország
határ
migráns

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.