Ugrás a tartalomra

Éjféltől tűzszünet a szíriai Idlíb tartományban

2020.03.05
21:34
2020.03.08
10:48
Forrás
MTI
A felek megállapodtak, hogy biztonsági folyosót nyitnak, amelyet orosz-török közös őrjáratok felügyelnek majd.

Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtökön, miután több mint hatórás tárgyalást folytatott Vlagyimir Putyin orosz államfővel Moszkvában bejelentette: éjféltől tűzszünet lép életbe a szíriai Idlíb tartományban. Putyin a közös sajtótájékoztatón közölte, hogy a török partnerével elért megoldás reményei szerint jó alapul szolgál majd a katonai tevékenység befejezéséhez, véget vet a civil lakosság szenvedésének, és segít a humanitárius válság megfékezésében Idlíbben. A dokumentum értelmében pénteken 00 óra 01 perctől tűzszünet lép életbe a jelenlegi frontvonal mentén.

A felek megállapodtak, hogy egy 12 kilométer széles biztonsági folyosót nyitnak a Latakia és Aleppo közötti M4-es autópálya mellett, amelyet március 15-től orosz-török közös őrjáratok felügyelnek majd. Az úttól északra és délre 6-6 kilométerre kiterjedő folyosó konkrét paramétereit a két ország védelmi minisztériuma hét napon belül fogja meghatározni.

Szíria
Recep Tayyip Erdogan
Vlagyimir Putyin

Most

19:49

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.
16:19, Frissítve: 17:36

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.