Ugrás a tartalomra

Szerbia határain nem növekszik a migrációs nyomás

2020.03.06
13:12
2020.03.06
13:17
Forrás
Szerbiai RTV
A török-görög határon normalizálódik a helyzet, és a migránsok száma nem változott a múlt hónaphoz képest - hangzott el ma a szerb miniszterelnök és a szakminiszterek tanácskozásán.

Ana Brnabić kormányfőt tájékoztatták arról, hogy ellenőrzés alatt tartják a helyzetet, az ország biztonsága nincs veszélyben, és zéró toleranciát alkalmaznak az illegális határátkelések tekintetében. Megállapodtak, hogy minden illetékes intézmények naponta kétszer tesznek majd jelentést a migránsok mozgásával kapcsolatos fontos információkról, és hogy minden tevékenységet a szerb kormányfő és köztársasági elnök koordinálásával hajtanak végre. A mai ülésen részt vett Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Aleksandar Vulin, védelmi miniszter, Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter, valamint Vladimir Cucić, köztársasági menekültügyi biztos is.

migráció
Szerbia
tanácskozás

Most

12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.