Ugrás a tartalomra

Mától több határátkelőjét lezárta Szerbia

2020.03.12
16:02
2020.03.13
08:21
Forrás
Pannon RTV
A szerb kormány tájékoztatása szerint ma reggel 7 órától ideiglenesen zárva tart 44 szerbiai kis határátkelő a koronavírus miatt.

44 kishatáron szünetel a forgalom. Szerbia és Magyarország között több átkelőt is érint a rendelkezés. A forgalmat a nagy, egész nap működő átlépők felé terelik.
Zárt kapuk várták azokat, akik csütörtökön a kisebb, Szerbia és Magyarország közötti határátkelőket választották. Teljesen kihalt volt a reggeli órákban a Horgos-Röszke közúti átlépőhely. A kis átkelők lezárásáról szóló döntés visszavonásig érvényes.A nagy határátkelőhelyek zavartalanul működnek majd az illetékesek szerint.

Üresen állt a Királyhalom-Ásotthalom határátkelő is csütörtökön. Ezért akik Magyarországra szeretnének átjutni, válasszák a Horgos-Röszke autópálya határátkelőt, ahol a délelőtt folyamán gyors volt az átlépés.
A kis határok lezárása miatt stábunk nem tapasztalt komolyabb fennakadást a délelőtti órákban a Horgos-Röszke autópálya határátkelőn. Mindössze néhány személyautó várt arra, hogy átlépjen Magyarországra. A határőrök maszkban és kesztyűben végezték feladataikat.

A várakozási idő óráról órára változhat, így érdemes indulás előtt tájékozódni. Azok, akik az anyaországba szeretnének átjutni azt a Béreg-Hercegszántó, Kelebia-Tompa, valamint a Horgos-Röszke autópálya határátkelőn tehetik meg. Összességében a szerb kormány döntése nem csak a szerb-magyar kisebb átkelőkre vonatkozik. A tájékoztatás szerint 44 szerbiai folyami, vasúti vagy közúti kis határátkelő ideiglenesen zárva tart. A Magyarország felé lezárt 7 mellett, Románia felé 10, Bulgária felé 3, Észak-Macedónia felé 2, Montenegró felé 3, Bosznia-Hercegovina felé 7 és Horvátország felé 9 kis határon szünetel az átkelés. További három belső, folyami és légi átkelőt is lezártak.

határátkelő
lezárás
Szerbia
koronavírus

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.