Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Rekordidő alatt összegyűltek a támogatói aláírások

2020.03.12
14:55
2020.05.21
11:28
Forrás
Pannon RTV
Rekordidő alatt sikerült összegyűjteni a választásokon való induláshoz szükséges támogatói aláírásokat a Vajdasági Magyar Szövetségnek - közölte mai sajtótájékoztatóján Pásztor István.

A párt elnöke arról is beszélt, hogy a VMSZ kampánya a tervek szerint március 15-én elindul, azonban az összes olyan rendezvényt lemondják, amelyek ütköznek azokkal a szabályokkal, amelyeket a szerb kormány hozott a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

 

A Vajdasági Magyar Szövetség a köztársasági parlamenti és tartományi választáson a 4-es sorszám alatt indul. Önkormányzati szinten 11 helyen állított teljes jelöltlistát, további 13 helyen egyharmados listát, 9 önkormányzatban pedig koalícióban indulnak a Szerb Haladó Párttal, így ott, ahol magyar emberek élnek, a VMSZ-nek valamilyen formában lesznek jelöltjei - mondta Pásztor István pártelnök. „Csókán, Kevevárán, Kishegyesen, Magyarcsernyén, Magyarkanizsán, Törökkanizsán és Zentán már kihirdetésre került a listánk, 2-es szám alatt. Begaszentgyörgyön és Nagybecskereken a 3-as szám alatt. Apatinban, Óbecsén és Szenttamáson 4-es alatt. Temerinben és Újvidéken várjuk a listák kihirdetését. Illetve van egy pár önkormányzat, többek között a szabadkai, amelyiknél még nem adtuk át a jelöltlistát. Az igazság az, hogy azt szeretnénk, hogy ha a szabadkai is a 4-es alatt lenne kihirdetve. Minden feltételünk meg van ahhoz, hogy a listát átadjuk.”

A párt elnöke arról is beszélt, hogy a VMSZ kampánya a tervek szerint március 15-én elindul, azonban az összes olyan rendezvényt lemondják, amelyek ütköznek azokkal a szabályokkal, amelyeket a szerb kormány hozott a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Az elkövetkező hetekben, április elsejéig, ha csak valami rendkívüli nem történik, akkor a VMSZ nem fog kampányrendezvényeket szervezni - mondta Pásztor. „Az a meggyőződésünk, hogy a járvány megállításától és az egészség megőrzésétől nincs fontosabb. Amikor ez majd befejeződik, akkor majd ráérünk kampányolni.”

Pásztor hozzátette, az első koronavírusos beteg kezeléséről kapott információk alapján megállapítható, hogy a szerbiai egészségügy felkészült erre a helyzetre, ahogy az emberi számítások szerint lehetséges. Ne ragadjon el minket a pánik, de ne viselkedjünk legyintően és lekicsinylően sem a problémával kapcsolatban - mondta a VMSZ elnöke.

Pásztor István
VMSZ
aláírás
Választások 2020

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.