Ugrás a tartalomra

„A járványügyi helyzettől függ, hogyan jár el egy ország”

2020.03.12
15:42
2020.03.14
18:37
Marijan Ivanuša, az Egészségügyi Világszervezet szerbiai irodájának vezetője azt mondja, az adott járványügyi helyzettől függ, hogyan jár el egy-egy ország a járvány megfékezése érdekében.

A WHO szakembere hangsúlyozta, hogy az intézkedéseknek napról napra úgy kell változniuk, amilyen a pillanatnyi helyzet. Véleménye szerint a tanítás felfüggesztése korai és ebben a pillanatban felesleges lenne, mivel kevés a fertőzött gyerek. Ugyanakkor a járványt komolyan kell venni, és minden megelőző intézkedést időben kell megtenni.

Marijan Ivanuša, az Egészségügyi Világszervezet szerbiai hivatalának vezetője: „A vírus a világ több mint három kontinensén elterjedt. Terjed a helyi közösségek szintjén is, látjuk az olaszországi, a dél-koreai, az iráni és a többi helyzetet. Ezért beszélünk pandémiáról, az egész világot érintő járványról. A globális szintű vészhelyzet kihirdetése kulcsfontosságú volt, ami valójában már januárban megtörtént. Tehát, ez a változás nem hoz semmi különösebb újdonságot, csak egy utolsó figyelmeztetés az országoknak, hogy komolyan vegyék a helyzetet, és hogy valóban komolyan dolgozzanak azokon az intézkedéseken, amelyek a vírus terjedését meggátolnák, leállítanák vagy lelassítanák.”

WHO
Marijan Ivanuša
koronavírus

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.