Ugrás a tartalomra

Még mindig vannak, akik nem veszik komolyan a kijárási tilalmat

2020.03.21
13:59
2020.03.21
15:46
Forrás
VajdaságMa, Subotica.com
Dél-Bácskában 28 embert tartóztattak le, mert nem tartották be a járványügyi előírásokat. Szabadkán 16 személy ellen indult eljárás.

28 embert tartóztattak le, mert nem tartották be a járványügyi előírásokat Dél-Bácskában - tudósít az Óbecse TV. Újvidéki, temerini, bácsi, zsablyai és óbecsei lakosokról van szó. Ellenük 48 órás őrizetbevételt rendeltek el. A karanténnal kapcsolatos parancsot egy verbászi, illetve bácsi személy nem tartotta be. Egyikük ellen 30 napig terjedő előzetes letartóztatást rendeltek el, a másiknak pedig megtiltották, hogy elhagyja a lakását. Emellett a szabályok figyelmen kívül hagyása miatt 11 személy ellen tettek bűnvádi feljelentést.

A péntek délután 4 órától szombat reggelig öt 65 évnél idősebb személyt kötelezett házi karanténra a Szabadkai Alapfokú Bíróság. Egy személy esetében, pedig 30 napos elzárást rendeltek el házi karantén önkényes elhagyása miatt, írja a Subotica.com portál. A hírportál információi szerint péntekről szombatra 7 személyt állítottak elő a kijárási tilalom megsértése miatt. Az ő ügyükben a Szabadkai Alapfokú Bíróságon valószínűleg 30 napos elzárást rendel el, amelyet a Szerbiában erre a célra kijelölt öt fogda valamelyikében kell majd letölteniük.

A szabadkai ügyészség szerint legtöbb gond a 65 évnél idősebb polgárokkal van, ezért már ki is szabták az első büntetéseket: a lakóhely elhagyásának tilalmát telefonon felügyelik. Ha a híváskor nem tartózkodnak otthon és nem veszik fel a telefont, őrizetbe veszik őket. Az egyik idős polgárt az egyik vendéglő kerthelyiségében igazoltatták, a másik a házikedvencét sétáltatta.

kijárási tilalom
rendőrség
Szerbia

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.