Ugrás a tartalomra

Žarko Malinović: Stabilizálódott a szerbiai piac, az üzletekben van elegendő áru

2020.03.31
16:53
Forrás
Pannon RTV
A Szerbiai Gazdasági Kamara kereskedelmi társulásának titkára szerint nem kell készleteket felhalmozni, elég ha alkalmanként három napra vásárolnak be a polgárok.

Húsból, zöldségből és gyümölcsből is naponta érkezik friss áru a boltokba, a kereskedők pedig egyre inkább az előre csomagolt alapélelmiszereket részesítik előnyben - tette hozzá a szakember. Az egyetlen gondot a megfelelő számú kereskedelmi dolgozó hiánya jelenti.

Malinović azt is elmondta, hogy az üzletekbe kerülő élelmiszer mintegy 80 százaléka szerbiai eredetű: „Mi ellenőrzés alatt tartjuk az ellátási láncot oly módon, hogy a szerbiai piacon megjelenő élelmiszer 80 százalékát figyelemmel kísérjük, az alapanyagoktól a polcokig. Ezáltal figyeljük, hogy mi történik. Másfelől, ahol a behozataltól függünk, az intézményekkel való jó együttműködésnek köszönhetően biztosítottuk, hogy a piac funkcionáljon. Így például kellő mennyiségű citrusféléket biztosítottunk. Az, ami igenis fontos, hogy a polgárok az orvosok által adott minden biztonsági ajánlás mellett, ami a védőeszközökre és az egymás közötti távolságra vonatkozik, értsék meg azt is, hogy nem érdemes készleteket felhalmozni. Jó az, ha minél kevesebbszer mennek bevásárolni, ritkábban mennek ki, de elegendő, ha egyszerre 3-tól 5 napra való szükségleteiket elégítik ki.”

Szerbia
gazdaság
Žarko Malinović
Szerbiai Gazdasági Kamara

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.