Ugrás a tartalomra

Több mint 50 millió dinár bírság az első 10 napban

2020.03.31
17:35
2020.03.31
17:52
Forrás
Vajdasági RTV
Több mint 51 millió dinárnyi szabálysértési bírságot szabtak ki a kijárási tilalom megszegése miatt Szerbiában - írja a Tanjug.

Mindezt a kijárási tilalom bevezetése utáni első 10 napban, amelynek célja, hogy megfékezze a koronavírus terjedését. A pénzbüntetéseket csaknem 1050 személy esetében rótták ki, akik különböző életkorúak, és különbözőképpen szegték meg a szabályt. A büntetések összege 50 ezer és 150 ezer dinár között mozog.

A 65 évnél, illetve kisebb településeken a 70 esztendőnél idősebb személyekre vonatkozó kijárási tilalmat 56-an szegték meg.

A 17 és reggel 5 óra közötti, mindenkire vonatkozó kijárási tilalmat 542 személy nem tartotta tiszteletben.

Mindössze három személyt büntettek meg azért, mert a korlátozás ellenére parkban sétálgatott, vagy a szabadban töltötte idejét. A büntetések összértéke 51.268.020 dinár.

A büntetések értéke ugyan egyénenként 50-150 ezer dinár között mozog, azonban akadt néhány kivételes eset is, amikor az illetékesek a minimálisnál alacsonyabb bírságot szabtak ki, például amikor a kijárási tilalom idején babakocsit toló szülőket fogtak meg Belgrádban.

Szerbia
kijárási tilalom
szabálysértés
bírság

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.