Ugrás a tartalomra

Ausztriában mától a vásárlóknak kötelező a maszk viselése a boltokban

2020.04.01
12:52
2020.04.01
16:30
Forrás
Pannon RTV
Az viszont még kérdéses, hogy minden boltba jut-e elegendő hiszen naponta körülbelül három millió vásárló fordul meg a szupermarketekben.

A maszkok beszerzése különösen a kis boltok számára jelent kihívást - mondta bécsi tudósítónk. Fetes Kata elmondta: a hoteleket, panziókat teljesen bezárták. A legfrissebb adatok alapján Ausztriában több mint 10 ezer koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, ebből 51 százalék férfi és 49 százalék nő. Messze a legtöbb fertőzött Tirolban van, ott ma átlépte a 2300-at a fertőzöttek száma, míg Bécsben 1418 a megbetegedettek száma.

Bécsi tudósítunk elmondta: több mint 2300 katona szerelt volna le 31-én, de a kormány meghosszabbította szolgálati idejüket. Ők most a rendőrség munkájában és az áruszállításban segítenek - tette hozzá Fetes Kata. Tudósítónk kiemelte: „Bécs 65 év feletti lakosainak egy 50 eurós taxiutalványt küldtek. Ugyanezen korosztályhoz tartozó 3500 fő pedig 30 euró értékű élelmiszercsomagot kapott. Ez az akció a múlt héten kezdődött és még ezen a héten tart.”

 

Ausztria
koronavírus
maszk

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.