Ugrás a tartalomra

Görögország még mindig lángol, Ausztria árvízzel küzd - VIDEÓ

2023.09.02
18:51
Forrás
euronews.com
Görögország észak-keleti régiójában csaknem két hete próbálják megfékezni a lángokat, Ausztriában viszont a heves esőzések miatt utakat zártak le és pincéket öntött el az árvíz.

Görögország észak-keleti részén a tűzoltók még mindig a két hete keletkezett tűz megfékezésén dolgoznak.

A görög katasztrófavédelem közölte: két faluban még tombolnak a lángok, egy településen viszont sikerült eloltani az erdőtüzet. Péntekig csaknem 500 tűzoltó vett részt a mentésben, 129 tűzoltóautót, hat tűzoltó-repülőt és két helikoptert vezényeltek a helyszínre.

Az ausztriai Tirolban a hétfő óta tartó heves esőzések miatt az Alsó-Ötztal és Inntal völgyeket összekötő úton egy ötvenméteres lyuk keletkezett, az utat szombatra megjavították.

Az Ötztal völgyben mintegy 5000 turista rekedt, a hatóságok szerint viszont elegendő élelmük és utánpótlásuk van. Runhofban nyolc ház pincéjét elöntötte az árvíz.

Görögország
Ausztria

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.