Ugrás a tartalomra

Egyesek egyszerűen nem tudnak otthon maradni

2020.04.12
19:13
2020.04.12
19:20
Forrás
Tanjug
Legutóbb 109 esetben róttak ki bírságot a kijárási tilalom megsértése miatt Belgrádban.

Szerbiában a leghosszabb kijárási tilalom kezdete óta, amely még ma is tart, tehát péntek 17 órától ma 14 óráig a belgrádi Kihágási Bíróság 109 esetben rótt ki 50-től 100 ezer dinárig terjedő pénzbírságot.

A kijárási tilalmat ennél többen is megszegték. Egyes esetekben egy ítélet alatt több személyt is megbüntettek - nyilatkozta Olivera Ristanović, a belgrádi Kihágási Bíróság elnöke.

A szerb kormány március 21-i rendelete alapján, aki megsérti a kijárási tilalmat sürgősségi eljárásban 50-től 150 ezer dinárral büntethető. Aki másodszor szegi meg az intézkedést, az már 100 ezer dináros büntetésre számíthat.

Legtöbben a kijárási tilalom megsértésekor nem is magyarázkodnak, csak bevallják, hogy vétkeztek, de néhányan egész röhejes érvekkel próbálják kihúzni magukat – mondta az illetékes.

Belgrád
megszeg
megsértés
kijárási tilalom
kihágási bíróság
Olivera Ristanović

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.