Ugrás a tartalomra

Tilos a kijárás, mégsem tartja be mindenki

2020.04.23
08:37
Forrás
Tanjug
Összesen 212 millió dinár bírságot szabtak ki egy hónap alatt Szerbiában.

682 személy szegte meg a legutóbbi, 84 órás kijárási tilalmat Szerbiában. Minden más szabálysértéssel együtt összesen 803 esetben szabtak ki bírságot, valamivel több mint 41 millió dinár összegben. A tilosban járók közül 113 személy volt 65 éven felüli. Voltak azonban olyanok is, akik a kutyájukat sétáltatták tiltott időben.

Megbírságolták azokat is az elmúlt időszakban, akik nagyobb számban gyülekeztek az utcán, vagy a tiltás ellenére a parkokban sétáltak.

Március 21-e óta, amióta kijárási tilalmat rendeltek el Szerbiában, összesen már 4781 szabálysértési eljárást folytattak le. A kijárási tilalmat több mint háromezren szegték meg országszerte. A kiszabott bírságok összege egy hónap alatt csaknem 212 millió dinár.

bírság
szabálysértés
kijárási tilalom
Szerbia
rendkívüli állapot

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.