Ugrás a tartalomra

A nagy többség szerint kellenek a szigorú intézkedések a járványhelyzetben

2020.04.23
09:47
2020.05.02
13:32
Forrás
Szerbiai RTV
Az egészségük mellett a gazdaságot és az egzisztenciájukat féltik az emberek.

A szerbiai lakosság 92 százaléka támogatja a szigorú rendkívüli intézkedéseket, amelyeket annak érdekében hoztak meg, hogy visszaszorítsák a koronavírus terjedését az országban - áll az Ipsos Strategic Marketing közvélemény-kutató intézet által végzett felmérésben. Az emberek 84 százaléka gondolja úgy, hogy az állam sikeresen vette fel a harcot a járvánnyal szemben. A megkérdezettek egyébként a válság gazdasági hatásaitól félnek leginkább, amellett, hogy féltik egészségüket. 79 százalékuk szerint hosszútávú negatív hatásai lesznek a koronavírusnak, 60 százalékuk tart az áremelkedéstől, és ugyanannyian félnek, hogy elveszítik munkájukat. A felmérésből az is kiderül, hogy az emberek egyre tájékozottabbak, éppen ezért egyre inkább betartják a járvány megfékezését célzó intézkedéseket.

felmérés
Ipsos
Szerbia
rendkívüli intézkedések
félelmek
koronavírus
járvány

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.