Ugrás a tartalomra

Kína segítséget ígért a WHO-nak a világjárvány elleni harchoz

2020.04.23
12:10
Forrás
hirado.hu
Az ázsiai ország kampányt folytat maszkdiplomácia elnevezéssel. Védőmaszkokat és más egészségügyi felszerelést adományoz bajba jutott országoknak.

Harminc millió dollárt adományoz Kína az Egészségügyi Világszervezetnek az új koronavírus okozta világjárvány elleni küzdelem támogatására - közölte Hua Csun-jing kínai külügyi szóvivő csütörtökön közétett Twitter bejegyzésében. A szóvivő kiemelte, az adománnyal a fejlődő országok egészségügyi ellátási rendszerét kívánják segíteni. Továbbá az ázsiai ország a maszkdiplomáciaként emlegetett kampány keretében védőmaszkokat és más egészségügyi felszereléseket adományoz bajba jutott országoknak, illetve lépéseket tesz annak érdekében, hogy megkönnyítse ezen árucikkek szállítását is az érintett területekre.

Kína
segítség
védőmaszk
egészségügyi felszerelés
adomány
pénz
Egészségügyi Világszervezet
WHO
maszkdiplomácia

Most

11:34, Frissítve: 11:41

Kiadós csapadék kellene a földeken

A hirtelen érkezett és tartósan magas hőmérséklet, valamint a csapadék hiánya továbbra is megnehezíti a termelők helyzetét - mondják a Zenta környéki gazdák. Jelenleg a kártevőkkel is fel kell venniük a harcot.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.