Ugrás a tartalomra

Mennyire hat a karantén a népesedésre?

2020.04.29
10:01
2023.11.02
09:03
Forrás
Hina, 021.rs
Több millió nem tervezett kisbaba foganhat a járványhelyzet miatt bevezetett kijárási tilalom idején világszerte.

A népesedési mutatók javulásához vezethet a járványhelyzet miatti bezártság, az otthonmaradás. Az ENSZ Népesedési Alapjának becslése szerint világszerte akár hétmillió nem tervezett baba foganhat meg. Nem csak a kimozdulás hiánya, a sok otthon töltött idő járul hozzá ahhoz, hogy több lehet a terhesség, egyes fejlődő országokban az is közrejátszik, hogy a fogamzásgátlók nem olyan hozzáférhetők, mint a járványhelyzet előtt. Ez mintegy 47 millió nőt érinthet. Az ENSZ Népesedési Alapja szerint a családon belüli és a szexuális erőszak is emelkedhet ebben az időszakban, ez több mint 30 millió nőnek keserítheti meg az életét világszerte.

népesedés
karantén
baba
szaporodás
nem kívánt terhesség
terhesség
nem tervezett terhesség
járvány
koronavírus
kijárási tilalom
ENSZ Népesedési Alapja

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.