Ugrás a tartalomra
Instagram

Nőtt az újszülöttek és a házasságkötések száma Szerbiában

2019.07.09
20:15
2019.07.09
20:33
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 400 millió euróból 50 ezer lakást építenek fiatal házaspárok számára - jelentette be Aleksandar Vučić államfő.

Szerbiában az év első öt hónapjában 835-tel több gyerek született mint az előző év azonos időszakában - nyilatkozta Slavica Đukić Dejanović a Szerbiai RTV reggeli műsorában. A népesedéspolitikával megbízott tárca nélküli miniszter hozzátette, nem csak az újszülöttek száma nőtt, több a házasságkötések száma is 0,8 százalékkal.

Pixabay/Tumisu

Aleksandar Vučić államfő hétfőn jelentette be, hogy mintegy 400 millió euróból 50 ezer lakást építenek fiatal házaspárok számára. A 2011-es népszámlálás adatai szerint a házaspárok kevesebb mint 40 százalékának van megoldva a lakhatása, a többiek szülőknél vagy albérletben élnek - emelte ki Slavica Đukić Dejanović. Ezekkel a lakásokkal elsősorban a 35 évnél fiatalabb házaspárokon szeretnének segíteni - tette hozzá a népesedéspolitikával megbízott tárca nélküli miniszter. „Nagy valószínűséggel elsőbbséget élveznek majd a fiatal házaspárok, különösen a 35 évnél fiatalabb házasok, azok akik most kezdenek dolgozni, most kezdik el az életüket, most terveznek családot alapítani” - jelentette ki a miniszter. Slavica Đukić Dejanović hozzátette, hogy bár a fiatalok megsegítése az elsődleges cél, az elbírálási rendszer lehetőséget ad majd a 35 évnél idősebb házaspároknak is.

népesedés
Slavica Đukić Dejanović
Aleksandar Vučić
újszülöttek
házasság

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű