Ugrás a tartalomra

Vigyázzunk egymásra akció Kishegyes Községben

2020.05.05
17:27
2020.06.28
13:37
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség által szervezett, Vigyázzunk egymásra akció keretében az elmúlt 50 napban mintegy 30 önkéntes segített a 65 évnél idősebb személyeknek.

Kishegyes Községben eddig több ezer embernek segítettek az önkéntesek a rendkívüli állapot ideje alatt.

Élelmiszerek és gyógyszerek beszerzése, általános ügyintézés - egyebek mellett ezek a feladatok szerepeltek a bácsfeketehegyi és a kishegyesi önkéntesek napi teendői között. Sándor István, községi tanácstag, Kishegyes: „Amikor úgy érezték, hogy gyógyszer kell, akkor felhívtak, el tudnál-e jönni, én kaptam tulajdonképpen a kis listát, illetve a borítékot a pénzzel, különböző adminisztrációs lapokat kitöltöttünk, elintéztem a bevásárlást, mindent természetesen kesztyűben és maszkban.”

Perlaki Adriána pszichológia szakos hallgató szerint az önkéntes munka során a fizikai segítség mellett, a személyes beszélgetés is igen sokat jelentett az idős embereknek. „Itthon ragadtam, amikor lezárták a határokat pont 15-én mentem volna vissza, és amikor bejelentették ezt a rendkívüli helyzetet, hogy az idősek nem mehetnek ki az utcára, akkor az volt az első kérdésem, ami megfogalmazódott bennem, hogy mégis hogyan tudnék segíteni.”

A kishegyesi Bacsó házaspár számára kenyeret szállított ki a helyi falugondnok, a szépkorú házaspárnak nagy segítség az önkéntesek munkája, mivel egyikük sem léphet ki az utcára. Bacsó Ilona: „Bevásárolnak, a gyógyszert, a befizetéseket mindent. Ugye 70 éven felül vagyok, én nem mehetek a kapun kívülre.”

Huszta Zsófia, Bácsfeketehegy: „Egy héten kétszer jön adom neki a lajstromot fel van írva minden, a pénzt és ő mindent bevásárol, ami csak létezik a konyhára, ami kell.”

Az idősek segítése mellett az önkéntes csapat a külföldről hazaérkezett, karanténköteles személyeknek is kiszállította a megrendelt élelmiszereket. Sárközi István, titkár, KKT, Kishegyes: „Több mint 6000 egyéni megkeresés volt az elmúlt közel 50 nap alatt, és a legfontosabb eredmény, hogy a községünkben 0 a szám, egyetlenegy regisztrált megbetegedés sincs.”

A Vigyázzunk egymásra akció mellett, a közösség összefogása is nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a segítség mindenhova eljuthasson - tette hozzá Sárközi István.

VMSZ
önkéntesek
Kishegyes

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.