Ugrás a tartalomra

Várhelyi: A járvány megerősítette a Nyugat-Balkán EU-s jövőjét

2020.05.06
16:35
2020.05.06
16:40
Forrás
novosti.rs
A koronavírus okozta világjárvány megerősítette a Nyugat-Balkán európai uniós jövőjét - fogalmazott Várhelyi Olivér a Novostinak írt szerzői cikkében.

Az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosa szerint a járvány sem tudta az EU részletesen kidolgozott új bővítési politikáját megállítani, annak ellenére, hogy súlyosan érintette a tagállamok állampolgárait. Az EB egyértelmű üzenete az volt, hogy csak együtt győzhető le a betegség és ennek az együttműködésnek a legjobb példája a nyugat-balkáni országok. Várhelyi hozzátette, az Európai Unió már március második felében konkrét lépésekkel támasztotta alá szándékát, és a Nyugat-Balkánra érkezett először a segítség. A sürgős szükségletek és a gazdaság talpra állítása érdekében 3,3 milliárd eurós segélycsomagot hagytak jóvá vissza nem térítendő támogatások és hitelek formájában Szerbia, Koszovó, Montenegró, Észak-Macedónia és Albánia számára. 

Várhelyi Olivér
koronavírus-járvány
Nyugat-Balkán
Szerbia
Montenegró
Észak-Macedónia
Albánia

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.
09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.