Ugrás a tartalomra

Lehet menni idénymunkára Magyarországra

2020.05.07
09:21
2020.05.07
09:27
Forrás
MTI
Lehetővé válik a külföldi idénymunkások foglalkoztatása a mezőgazdaságban Magyarországon.

Nem csak a határ menti, hanem a szomszédos országokból távolabbról érkező idénymunkások is részt vehetnek a mezőgazdasági betakarítási munkákban, ami főként a kertészeti ágazatnak jelent komoly segítséget - ismertette a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A külföldi országból érkező munkásoknak beutazásuk előtt egészségügyi vizsgálaton kell részt venniük, hogy kizárják a koronavírus-fertőzés gyanúját. Magyarországra utazásukhoz az illetékes határrendészeti kirendeltséget legalább 48 órával a tervezett beléptetés előtt értesíteni kell, megjelölve az idénymunkás nevét, okmányszámát, a szállás helyét, továbbá a munkavégzés tervezett helyét és időpontját.

Magyarországon a mezőgazdaságban az elmúlt években tapasztalt idénymunkaerő-hiányt a koronavírus-járvány tovább súlyosbította, ami a külföldi vendégmunkások elmaradásával még kiszámíthatatlanabbá vált.

idénymunka
külföldi munkavállalás
kertészet
mezőgazdaság

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.