Ugrás a tartalomra

Tiltakozó jegyzéket küldött Szerbia Észak-Macedóniának egy bélyeg miatt

2020.05.09
18:14
Forrás
Szerbiai RTV
Az észak-macedón posta elnézést kért, kivonják a forgalomból a második világháború lezárásának emléknapjára nyomtatott bélyeget.

A jegyzéket a szerb külügyi tárca továbbította Észak-Macedónia belgrádi nagykövetének. Egy olyan bélyeg miatt tiltakozott Szerbia, amelyet az észak-macedónok a második világháború lezárásának emléknapja alkalmából adtak ki, és azon az 1941-ben létrehozott Független Horvát Állam területe látható térképen. A szerb külügyi tárca közleményében azt írta, a Független Horvát Állam bélyegen való megjelenítése a szerb népet újkori történelmének legsötétebb időszakára emlékezteti. Arra kérték az észak-macedón illetékeseket, hogy minél hamarabb vonják vissza a forgalomból az említett postai bélyeget.

Az észak-macedón posta elnézést kért véletlenül vétett a hibáért. Válaszukban kijelentették, hogy mind a hatezer kinyomtatott bélyeget azonnal visszavonják a forgalomból. Magyarázatukban az áll, hogy így szerettek volna Horvátországnak, mint az EU soros elnökének köszönetet mondani azért, amit Észak-Macedónia uniós csatlakozása érdekében tesz.

Észak-Macedónia
tiltakozó jegyzék
Szerbia
bélyeg
visszavonta

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.