Ugrás a tartalomra

Felvehető a 100 euró értékű támogatás

2020.05.16
11:07
2020.05.16
23:40
Forrás
Szerbiai RTV
Felvehetik a Postatakarék Bankban és a postákon a nyugdíjasok a száz euró értékű pénztámogatást. A hírt Siniša Mali szerb pénzügyminiszter is megerősítette.

Elkezdték a 100 eurós egyszeri támogatás kifizetését. Először azok a nyugdíjasok vehetik fel a pénzt, akiknek nincs saját számlájuk, így a Postatakarék Bankban és a postákon nyitottak nekik ideigleneset. Hamarosan mindenki más is megkapja a maga 100 euróját.

Kora reggel óta nagyok voltak a sorok Szerbia-szerte a Postatakarék Bankok és a posták előtt. Belgrádban 18 óráig tart nyitva a Postatakarék, maszkot és kesztyűket, valamint kávét osztogattak az ott sorakozó nyugdíjasoknak. Az illetékesek elmondták, a Postatakarék mind a 185 intézete nyitva áll, és mindaddig nyitva is maradnak, amíg az összes ügyfelet ki nem szolgálják. Azoknak a nyugdíjasoknak, akiknek a postás hozza a nyugdíjat, számlát nyitottak, amely a száz euró felvétele után megszűnik.

A 100 euró dinár-ellenértéke 11.759 dinár és 40 para.

Az egyszeri segélyt a következő napokban azoknak a nyugdíjasoknak is kifizetik majd, akiknek már van folyószámlája egyéb bankfiókokban.

A szociális segélyben részesülők a tervek szerint május 21-től, jövő hét csütörtökjétől kaphatják meg a 100 eurós egyszeri pénzsegélyt. Addig várhatóan minden nyugdíjasnak átutalják a számlájára az állami támogatást.

Ha a nyugdíjasok és a szociális segélyben részesülők is megkapják a pénzt, következnek azok, akik telefonon vagy online jelezték igényüket. Ez várhatóan június 1-től indul meg. Jelentkezni még mindig lehet. Az internetes cím idp.trezor.gov.rs, a telefonszám 0800/101-100.

Belgrád
posta
Postatakarékbank

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.