Ugrás a tartalomra

Már hivatalos: Görögországban június 15-én kezdődik a turistaszezon, nem lesz teszt, sem karantén

2020.05.20
21:29
2020.05.20
21:36
Forrás
B92
A hírt a görög miniszterelnök, Kiriakosz Micotakisz jelentette be, aki arról is beszámolt, hogy a nemzetközi repülőjáratok július 1-től szállítják a turistákat az országba.

A bejelentés szerint a medikusok a reptéren mintát vesznek az érkező utasoktól a koronavírusteszt elvégzéséhez, az illetékesek ezért nem tartják szükségesnek azt, hogy a Görögországba történő beutazás előtt is tesztet készíttessenek a turisták. A 14 napos karantén sem lesz kötelező az országba érkezők számára.

A nemzetközi repülőgépjáratokat először az athéni reptéren állítják vissza, mégpedig már június 15-től, ezután pedig július 1-től a többi repülőtérre is kiterjesztik a döntést – nyilatkozta a görög idegenforgalmi miniszter.

Az első turistákat azokból az országokból várják, ahol jobbak a járványügyi helyzet mutatói, itt pedig a Balkán és Észak-Európa országai kerültek szóba – tette hozzá a tárcavezető.

Harisz Teoharisz elmondta továbbá, hogy az egészségügyi kapacitásokat is megnövelik egyes régiókban, azaz több tesztet végeznek majd, valamint több orvost is alkalmaznak annak érdekében, hogy megakadályozzák a vírus terjedését.

Görögország
turistaszezon
turizmus

Most

07:48, Frissítve: 07:59

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.