Ugrás a tartalomra

Fremond Árpád: Számunkra mindenki egyformán fontos

2020.05.21
17:14
2020.05.21
18:34
Forrás
Pannon RTV
Topolyán is 4-es sorszámmal indul a VMSZ a júniusi választásokon. Fremond Árpád, a VMSZ Topolya Községi Szervezetének elnöke sajtótájékoztatón mutatta be a párt választási listáját és programját.

Négyes sorszámmal indul a Vajdasági Magyar Szövetség Topolya Községben a junius 21-én esedékes választásokon. Fremond Árpád, a VMSZ Topolya Községi Szervezetének elnöke sajtótájékoztatón mutatta be a párt választási listáját és programját. A topolyai lista első helyén Tomik Nimród szerepel, aki jelenleg a Községi Tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tagja, őt követi a jelenlegi polgármester, Kislinder Gábor, majd Szatmári Adrián. A listán összesen 35 név szerepel.

Ismét a polgármesteri szék megszerzését tűzte ki választási célként a Vajdasági Magyar Szövetség Topolya Községi Szervezete. Fremond Árpád sajtótájékozóján a város területén megvalósuló nagyberuházásokról beszélt, többek között a Topolya központjában épülő fedett medencéről, amelyet várhatóan jövőre fejez be a kivitelező: „Az egyik kiemelt projektünk a fürdőnek, a fedett medencének a felépítése. Ez több mint 600 millió dináros projekt. Itt az első fázis látható, tehát ez a fürdő a stadion előtt lesz, itt van a múzeummal és a templommal szemben. A fürdő és a stadion független projektek, mivel a stadiont a TSC építi, de mi a két projektet igyekeztünk szinkronba hozni.”

Kiemelt jelentőségű a környékbeliek számára a Krivaja folyó szennyezésének leállítása és a szennyvíztisztító kiépítése. Erre több mint 500 millió dinárt fordít az önkormányzat és a tartomány. Fremond ismertette, hogy a tervek szerint a közeljövőben a Topolya központjában található szálloda épülete is átadásra kerül, valamint folyamatban van a diákotthon felszerelése is. Turizmus fejlesztésének érdekében az önkormányzat a Topolyai-tó fejlesztését veszi célba, de a más projektek is azonos fontossággal bírnak.

Fremond Árpád kiemelte: „Pacséron a fedett medencét, a termál fürdőt fejlesztettük és ott a jövőben is várhatóak fejlesztések. Bácskossuthfalván a rekreációs központot. Zentagunarason sikerült megvásárolnunk a színház épületét és azt szeretnénk felújítani. Gunarason az iskolában a tornateremben történt nagyberuházás. Bajsán a medencét tudtuk befejezni. Minden településen eddig is voltak és lesznek is fejlesztési terveink.”

Az elkövetkező időszakban a VMSZ a járvány helyzettel összhangban kezdi meg kampányát Topolya községben. Fremond Árpád kiemelte, céljuk továbbra is a nyílt és őszinte párbeszéd.

Topolya
Választások 2020
Fremond Árpád
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.