Ugrás a tartalomra

Éledezik a turizmus Magyarkanizsán

2020.05.23
17:49
2020.05.24
17:25
Forrás
Pannon RTV
Lassú tempóban, de újraindul a turizmus Magyarkanizsán. Fesztiválokat és nagyobb rendezvényeket még nem lehet tartani, viszont így is számos turisztikai kínálat közül válogathatnak a pihenni vágyók.

A jó időt és a rendkívüli állapot végét kihasználva Sarnyai Csaba már három hete újraindította a Tiszai Tangót, így a községben a vízi-turizmus volt az első az idegenforgalmi kínálatban. A hajóskapitány elmondta, nagy az érdeklődés a tiszai turizmus iránt, hiszen számos újdonsággal ismerkedhetnek meg a látogatók.

Sarnyai Csaba, hajóskapitány, Tiszai Tangó, Magyarkanizsa: „Innen, hogyha elindulunk, akkor elkezdem mondani, hogy honnan indulunk, hova érkezünk. Folyamatosan megállunk bizonyos helyeknél, például a fekete gólya fészkeknél, a Tiszavirág-ösvénynél, a VÁM mólónál, a Cserkésztelepnél és mindegyik történet, mindegyik hely, mind egy történetről szól, tehát ez egy nagyon komplex, összetett dolog.”

Kirándulásra és pihenésre is van lehetőség a Tisza-parton, hiszen a kemping részleg és az éttermek is megnyitottak, a város központjában a fagyizók és a kávézók is dolgoznak, továbbá a gyógyfürdő is várja vendégeit. Koza Róbert, a magyarkanizsai Turisztikai Desztináció Menedzsment elnöke szerint érdemes Magyarkanizsán kikapcsolódni, hiszen a rendezvények nélkül is számos kincset rejt a város és környéke egyaránt.

Koza Róbert, elnök, Turisztikai Desztináció Menedzsment, Magyarkanizsa: „Itt a járás, amelyik szintén egy gyönyörű élményt tud adni az embernek, a Baráthok-kútja. A tanyáink, itt meg kell említenem a Tandari-tanyát, a Túrú-tanyát, amellett a horgászás lehetőségét nem csak a Tiszán és a kanálisokon, hanem a horgásztavakon is, a Szarvas-tó, ami várja szintén a látogatókat.”

Magyarkanizsán a turizmust várhatóan a közelgő tiszavirágzás fogja igazán beindítani, valamint a tervek szerint a hozzá kapcsolódó rendezvényt, a Tiszavirág Fesztivált is megtartják június 5-én a folyóparton.

Magyarkanizsa
Koza Róbert
Sarnyai Csaba
turizmus
Tisza

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.