Ugrás a tartalomra

Több mint 200 ezer vajdasági magyar vált Magyarország állampolgárává

2020.05.26
14:55
2020.05.26
18:14
Forrás
Pannon RTV
Vajdaságban már szinte nem maradt olyan magyar, aki nem vette fel a magyar állampolgárságot.

Ezt nyilatkozta ma Pásztor István a Pannon RTV-nek azzal kapcsolatban, hogy tíz éve döntött a Magyar Országgyűlés a kettős állampolgárságról.

A VMSZ elnöke szerint több mint 200 ezren éltek már ezzel a lehetőséggel Vajdaságban. Pásztor István elmondta, a törvény megvalósulása az egész nemzetpolitikát új alapokra helyezte. A pártelnök aláhúzta: az elmúlt 10 évben olyan támogatási rendszerek, olyan határon túli magyar közösségi építkezési folyamatok indultak el, amelyek teljesen megváltoztatták a külhoni létnek a lehetőségeit.

„A közjogi nemzetegyesítés pillanata volt a törvény meghozása és a hitelesség vizsgája, ugyanis nem csak a határon túliak várták a törvény megszületését, a választási kampányban és az azt megelőző évtizedben a Fidesz is ígérte és mondta, hogy az új parlament megalakítása után ez lesz az első törvény. Ilyen szempontból, hogy a törvény valóban megszületett a komolyságnak, a hitelességnek és a szavahihetőségnek a bizonyítéka volt.”

Pásztor István
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
kettős állampolgárság
Országgyűlés
Vajdaság
Választások 2020

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.