Ugrás a tartalomra

WHO: Dél-Amerika az új gócpont

2020.06.01
08:27
2020.06.01
13:58
Forrás
Pannon RTV
Meghaladta a 6 millió 290 ezret a koronavírussal fertőzöttek száma a világban. A halálos áldozatok száma több mint 374 ezer, és 2,8 milliónál többen győzték már le a kórt.

Az Amerikai Egyesült Államokban továbbra is magas a fertőzöttek száma, több mint 1,8 millió. A halottaké meghaladta a 106 ezret, a gyógyultaké pedig közelít a 600 ezerhez.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint Dél-Amerika a koronavírus-járvány új gócpontja. A kontinensen Brazíliában a legrosszabb a helyzet, hiszen az USA-hoz hasonlóan ott is napról napra nő a megbetegedettek száma. Eddig több mint 514 ezer igazolt fertőzöttet regisztráltak az országban.

A dél-amerikai országban 29 ezer halottat, és 206 és fél ezer gyógyult személyt tartanak nyilván. Ezzel az Egyesült Államok után a világon második helyen állnak a fertőzöttek számát tekintve.

Európában továbbra is Oroszországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban van a legtöbb fertőzött, de valamelyest mérséklődik a járványhelyzet.

A legfrissebb adatok szerint Oroszországban mintegy 405 ezerre nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 4693, a gyógyultaké pedig több mint 171 ezer volt.

Az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma 274 ezerre emelkedett, és több mint 38 ezren haltak bele a betegségbe.

Az Egészségügyi Világszervezet március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírusos fertőzést, amely a közép-kínai Vuhanból terjedt el.

Egészségügyi Világszervezet
WHO
világ
Dél-Amerika
Brazília

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.