Ugrás a tartalomra

Kiss Igor: A vajdasági magyarságnak erős érdekképviselet kell

2020.06.11
23:26
2020.06.12
20:46
Forrás
Pannon RTV
Erős képviseletet kell választani a jövő vasárnapi választásokon a vajdasági magyarságnak, amely szerbiai, tartományi és helyi szinten is tovább képes erősíteni a közösséget - mondta Kiss Igor.

Olyan erős képviseletet kell választani a jövő vasárnapi választásokon a vajdasági magyarságnak, amely szerbiai, tartományi és helyi szinten is tovább képes erősíteni a közösséget - emelte ki Kiss Igor, a Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei szervezetének elnöke azon az ifjúsági rendezvényen, amelyen Nacsa Lőrinc magyar országgyűlési képviselő is részt vett Óbecsén. Az eseményen elhangzott, a Szerbia és Magyarország közötti kiváló kapcsolatok is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a vajdasági magyar közösség határozott jövőképpel rendelkezik.

Kiss Igor, óbecsei elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Egy nagyon fontos nemzetépítési folyamat közepén vagyunk túl, ami 2010-ben indult, és ezt gyakorlatilag minden nap látjuk, érezzük, tapasztaljuk. Ez nem csak akkor van jelen az életünkben, amikor ünnepelünk vagy megemlékezünk, hanem olyankor is, amikor munka van valamelyik határon túli területen, mint például most itt Vajdaságban, Szerbiában, ugyanis általános választások elé nézünk, és a VMSZ szövetségesei, a FIDESZ és a KDNP, Magyarország kormánya kiemelten figyel ránk, és amiben tud, segít.”

Óbecse
Kiss Igor
Választások 2020
Nacsa Lőrinc
VMSZ
Fidesz

Most

10:41, Frissítve: 10:55

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.
07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.