Ugrás a tartalomra

Lecsófesztivál, kilencedszer

2020.06.14
13:44
2020.06.14
16:22
Az oromi szélmalom mellett szervezték meg ma a IX. Lecsófesztivált.

A családi rendezvényre 17 csapat nevezett be, akik igyekeztek jobbnál jobb lecsókat készíteni, amelyeket azután szakmai zsűri értékelt.

Vasárnap délelőtt már javában készült a lecsó az oromi szélmalom mellett. Volt, aki tárcsán, de olyan is, aki bográcsban készítette el az ételt, természetesen mindenki a saját receptje szerint. A magyarkanizsai Együtt Veled Értük Egyesület is képviseltette magát a rendezvényen, ők bográcsban készítették a lecsót. Gordos József, résztvevő, Magyarkanizsa: „Minél egyszerűbb alapanyagokat, minél egyszerűbb fűszereket kell belerakni, tehát paradicsom, paprika, hagyma, esetleg egy kis füstölt kolbászt bele lehet tenni. Most mi a lecsónkat egy kis pirított tarhonyával próbáljuk meg majd még feljavítani. Roppanásig kell főzni, nem kell szétfőzni az alapanyagokat.”

Az elkészült hagymás, paprikás, paradicsomos ételeket szakmai zsűri értékelte, és a legjobbak serlegekkel térhettek haza. Ments András, zsűritag: „Természetesen az ízharmónia. Ez az, ami számunkra fontos ebben a részében, illetve az, hogy ne legyen teljesen szétfőve, tehát az, hogy a paprika roppanós maradjon, ne legyen benne a paradicsom héja, és természetesen az, hogy milyen ízű maga az étel.”

A fesztivál a Vajdasági Magyar Szövetség oromi helyi szervezete és a Varázsfalatok Egyesület szervezésében valósult meg. Dobó Mária, elnök, Varázsfalatok Egyesület, Orom: „Az idei a kilencedik Lecsófesztivál, amely jobban a családok számára, ilyen családi hétvégére, hagyományos ételek elkészítésére szolgál. Valamikor a lecsó egy nagyon közkedvelt étel volt a falusi, tanyasi népek körében, eredetileg hús nélkül készül.”

A rendezvényre a helyiek rövid alkalmi műsorral is készültek. Az eseményen jelen volt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is, aki a vasárnapi választásokon való részvételre buzdította a jelenlévőket.

lecsófesztivál
Orom
szélmalom
Együtt Veled Értük Egyesület
bogrács
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ
Pásztor István
Dobó Mária
lecsó
Választások 2020

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.