Ugrás a tartalomra

A visegrádi országok szerbiai nagyköveteivel találkozott ma Joksimović

2020.06.16
19:16
2020.06.16
19:24
Forrás
Szerbiai RTV
Jelentős támogatást biztosítanak a V4 országok Szerbia európai integrációja kapcsán - jelentette ki Jadranka Joksimović szerb uniós integrációért felelős miniszter a tárgyalást követően Belgrádban.

Magyarországot Pintér Attila képviselte.

A V4-ek és Szerbia közötti együttműködésről, és aktuális kérdésekről egyeztettek a felek.

Jadranka Joksimović elmondta, Szerbia folytatja a megkezdett reformpolitikát, amely a teljes jogú uniós tagsághoz szükséges. Szavai szerint a koronavírus-járvány okozta válság lehetőséget biztosított arra, hogy szolidaritást mutassanak a felek, az EU Szerbia felé és fordítva.

Köszönetet mondott a V4-ek eddigi erőfeszítéseiért, amelyek arra irányultak, hogy felgyorsuljon a nyugat-balkáni ország integrációja. A visegrádi országok egyúttal továbbra is támogatásukról biztosították Szerbiát.

V4
Jadranka Joksimović
Belgrád
Pintér Attila
Visegrádi négyek
nagykövet

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.