Ugrás a tartalomra

Új magyar óvoda lesz Szabadkán – Miért döntenek a szülők a magyar intézmény mellett?

2020.06.16
21:19
2020.06.16
21:53
Forrás
Pannon RTV
Új magyar nyelvű óvoda alapkövét helyezték el ma Szabadkán. A tervek szerint ebbe az oviba járnak majd jövő őszre a magyar ajkú kisgyermekek Szabadkán.

A korszerű intézményben bölcsőde és óvoda is lesz, illetve a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar gyakorlóóvodájaként is működik majd az intézmény.

A legtöbb magyar ajkú családban a szülők számára fontos, hogy a lurkók magyar bölcsődébe, óvodába és iskolába menjenek. A következő bejátszásban édesanyák mondják el, hogy miért döntöttek amellett, hogy magyar intézménybe íratják gyermekeiket.

Az alapkőletételen alkalmi beszédet Fejsztámer Róbert, a Szekeres László Alapítvány elnöke, Hajnal Jenő, az MNT elnöke és Pásztor István mondott.

A VMSZ elnöke kiemelte, a vajdasági magyar közösség egymásba kapaszkodva, erőteljes kísérletet tesz annak érdekében, hogy megváltoztassa a saját sorsát. Pásztor István szerint, ennek a meggyőződésnek a megerősítése érdekében szebb, gyönyörűbb és szimbolikusabb tartalmat, mint az óvoda alapkövének letétele, nem választhattak volna.

Szabadka
óvoda
alapkőletétel
Hajnal Jenő
Pásztor István
VMSZ
Fejsztámer Róbert

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.