Ugrás a tartalomra

Négyezer baleset másfél hónap alatt

2020.06.19
12:28
Forrás
Szerbiai RTV
Mintegy 4 ezer közlekedési baleset történt májusban és júniusban Szerbiában. A szerencsétlenségekben 63 személy életét vesztette, 2.200 pedig megsérült.

Ezek a számok nem térnek el a tavalyi adatoktól, jelentősen megnőtt viszont a biztonsági övet nem használók, és a vezetés közben telefonálók aránya - mondta el Vladimir Vida, a közlekedési rendőrség illetékese.

A szerbiai köztévé reggeli műsorának vendégeként kitért arra is, hogy a turistaidény kezdete miatt megerősítik majd a közúti ellenőrzést.

Felhívta a gépjárművezetők figyelmét, hogy tartsák be a szabályokat, viselkedjenek felelősségteljesen, saját és mások biztonsága érdekében.

baleset
szerencsétlenség
Vladimir Vida
Szerbia

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.