Ugrás a tartalomra

Jönnek a dízelesek!

2020.06.20
22:17
2020.06.20
22:31
Forrás
Szerbiai RTV
35 ezer használt dízelmotoros autó érkezhet Szerbiába az év végéig.

Szerbiába 2020 első felében a járvány ellenére is mintegy 10 ezer használt autót hoztak be, ami azt jelenti, hogy az év végéig az importált használt dízelmotoros autók száma elérheti a 35 ezret. Ezeket a német piacon ugyanis hamarosan már nem lehet majd eladni.

Jelenleg 3 millió Euro 4-es és Euro 5-ös autó áll a német placcokon gazdára várva főleg a balkáni országokból, mivel ősztől már több nagyobb német város központjába nem tudnak majd vele közlekedni.

A kereskedők nem számítottak ilyen nehéz helyzetre a koronavírus miatt, ráadásul az új járművek eladása is a felére csökkent, ezért nagyobb számban akarnak túladni a 2008-2012 között gyártott gázolajmotoros autókon.

Egy elvesztegetett nap 25 euróba kerül, és az árak is drasztikusan estek. Egy 3 éves 45 ezer kilométert futott kocsi értéke a felére csökken - állítják a kereskedők. Azt mondják Horvátországból és Szerbiából érkezik a legtöbb érdeklődő.

Dízeleseket egyébként egyre kevésbé gyártanak, mivel Németországban nagyon szigorúan ellenőrzik a károsanyag-kibocsátást.

Szerbiába az elmúlt 5 év alatt mintegy félmillió használt autót importáltak. Ha ez a tendencia folytatódik a légszennyezés további növekedése várható az országban - mondják a szakemberek.

használt
autó
dízeles
gázolaj
motor
Euro 4
Euro 5
károsanyag
kibocsátás
Németország
Balkán
behozatal
Szerbia
gyártás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.