Ugrás a tartalomra

Folyamatosan emelkedik a Tisza vízszintje Zentánál

2020.06.23
13:18
2020.06.23
16:55
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt hetekben, napokban szemmel láthatóan is megnőtt a Tisza vízszintje Zentánál.

Ennek a fő oka az elmúlt hetek esős időjárása. A szakemberek szerint várhatóan tovább emelkedik a folyó szintje, azonban vészhelyzetet nem fog okozni. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet legutóbbi jelentései alapján a Tisza vízszintje 414 cm. Azonban, ahogyan előrelátják, ez a mai nap folyamán elérheti akár a 440 cm-t is.

A zentai DTD Vízgazdálkodási vállalat reggeli mérései alapján már 431 cm volt a folyó vízszintje. Hozzátették, hogy ez a szint még nem jelent vészhelyzetet, ugyanis az elsőfokú árvízvédelem 600 centiméteres vízállásnál kezdődik.

Süveg Viktor, a DTD Vízgazdálkodási Vállalat mérnöke: „Ezt a hirtelen magas emelkedést, ami ebben az időszakban nem megszokott, az esőzések okozták. A Tisza felső szakaszai megduzzadtak, ezek pedig értelemszerűen a Tiszába ömlenek. Ezek okozzák a Tisza vízszintemelkedését.”

A mérnök hozzátette, hogy az elkövetkező napokban további szintemelkedés várható. Még 50 centiméternyi áradást jósolnak a szakemberek, ezt követően pedig lassan visszahúzódik a Tisza a medrébe.

Tisza
Zenta
vízállás
vízszint

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.