Ugrás a tartalomra

Brnabić az árvízhelyzetről: Megtérültek a védőintézkedésekbe történt beruházások

2020.06.23
18:40
2020.06.23
19:19
Forrás
Szerbiai RTV
Tizennégy szerbiai önkormányzatban hirdettek rendkívüli helyzetet a csapadék okozta áradások miatt.

A válságstáb ülését követően Ana Brnabić szerb miniszterelnök elmondta, a kormány segíti a veszélyeztetett területeket. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt 48 órában extrém mennyiségű csapadék hullott az országban, volt ahol 210 liter is esett négyzetméterenként. A legkritikusabb helyzet az Arilje–Ivanjica útszakaszon van, ahol két helyen járhatatlanná vált az út. Ezt gyorsan meg kell javítani, hiszen fontos vonalról van szó - tette hozzá Brnabić. A villamosenergia-ellátásban azonban a nagy áradások ellenére nincsenek különösebb problémák.

A Szerbia Vizei és a Vajdaság Vizei közvállalat folyamatos kapcsolatban volt a munkacsoportokkal, gátakat emeltek. A szerb miniszterelnök elmondása szerint a védőintézkedésekbe történt beruházások megtérültek.

árvíz
válságstáb

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:19, Frissítve: 16:25

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.