Ugrás a tartalomra

Covid-kórház lesz az újbelgrádi Štark Arénában

2020.07.04
12:27
Forrás
Szerbiai RTV
Az újbelgrádi Štark Arénában hétfőtől ideiglenes Covid-kórház lesz - jelentette be ma a szerb egészségügyi miniszter.

Zlatibor Lončar elmondta, ötszáz ágyat állítanak fel, és minden feltétel adott lesz a koronavírus-fertőzöttek fogadására. A tárcavezető hozzátette, az elmúlt éjszaka 130 pácienst tartottak benn a kórházakban, ez pedig azt jelenti, hogy súlyos klinikai képpel rendelkeznek. Emellett minden nap több mint száz személy szorul kórházi ellátásra, így az arénán kívül a banjicai ortopédiai intézet is Covid-kórházzá alakul át keddtől. A következő Covid-kórház a požarevaci lesz a tervek szerint - tette hozzá. Zlatibor Lončar ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a járványt csak úgy győzhetjük le, ha betartjuk az intézkedéseket és felelősségteljesen viselkedünk. 

covid-kórház
Belgrád
Zlatibor Lončar

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.