Ugrás a tartalomra

Európai Bizottság: Tiszteletben kell tartani az óvintézkedéseket, de az emberi jogokat is

2020.07.08
15:12
2020.07.08
15:22
Forrás
Szerbiai RTV
A belgrádi tüntetések és rendbontás kapcsán az EB a hatóságok járványügyi intézkedéseinek betartására, ugyanakkor az emberi jogok, illetve szabadságjogok tiszteletben tartására intett.

Az emberek egészségének védelme kell hogy az elsődleges legyen, és a hatóság feladata eldönteni, milyen intézkedések szükségesek a koronavírus-járvány kockázatának kezeléséhez – nyilatkozták a Tanjugnak Brüsszelből. Hangsúlyozták, hogy a bevezetésre kerülő korlátozó intézkedéseknek arányosnak kell lenniük az emberi jogokkal. Ide tartozik a békés tüntetésekre való jog is, ami a demokratikus társadalmakban alapvető feltétel. Ezzel egyidejűleg szavatolni kell a közrendet, a demokratikus intézmények sérthetetlenségét pedig mindig tiszteletben kell tartani és meg kell őrizni.

Európai Bizottság
zavargás
Belgrád
tüntetés
parlament
Óvintézkedés
Emberi jogok

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.