Ugrás a tartalomra

Kedden kezdi meg a kormányalakítási konzultációkat a szerb elnök

2020.07.12
11:47
2020.07.12
16:26
Forrás
Tanjug, Vajdaság MA
Aleksandar Vučić államfő először a kisebbségi pártokkal egyeztet, majd a SPAS nevű koalícióval, utána a Szerbiai Szocialista Párttal, végül pedig a Szerb Haladó Párttal.

A Kurir napilap értesülései szerint Vučić kedden kilenc órakor találkozik Sulejman Ugljaninnal, az SDA Szandzsák vezetőjével, tíz órakor pedig az Albán Demokrata Alternatíva képviselőivel.

Nem hivatalos információk szerint szerdára tűzték ki a megbeszélés időpontját Muamer Zukorlićtyal, az Igazság és Megbékélés Pártja elnökével, valamint az államfő aznap találkozik a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével, Pásztor Istvánnal is.

Július 17-én, pénteken kilenc órakor konzultál Vučić a Szerb Patrióta Szövetség vezetőjével, Aleksandar Šapićtyal, július 20-án, hétfőn pedig Ivica Dačićtyal, a Szerbiai Szocialist Párt elnökével.

A haladó párttal várhatóan július 21-én, kedden egyeztet.

kormányalakítás
konzultáció
Szerbia
Aleksandar Vučić
egyeztetés

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.