Ugrás a tartalomra

A balkáni országok közül Montenegróban van a legtöbb fertőzött az összlakossághoz képest

2020.07.15
12:23
Forrás
MTI
Százezer lakosra 231 koronavírus-fertőzött jut.

Észak-Macedóniában 167, Bosznia-Hercegovinában 109, Szerbiában 66, Albániában 52, Horvátországban 28, Szlovéniában pedig 13 az aktív esetek száma százezer főből.

Montenegróban keddről szerdára 166-tal 1453-ra emelkedett a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma és két újabb halálos áldozata volt a vírusnak. Az ottani válságstáb vezetője közölte, a járvány második hullámában nem terveznek kijárási tilalmat, illetve nem zárják be a vállalatokat, mert a gazdaságnak sem szabad összeomlania, inkább csak arra kérik az embereket, hogy viselkedjenek felelősségteljesen, és tartsák be az elővigyázatossági intézkedéseket.

Észak-Macedóniában az utóbbi 24 órában 135-tel 8332-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Egy nap alatt négyen haltak bele a Covid-19 szövődményeibe. A nyugat-balkáni országban a szerda munkaszüneti nap, hogy minél többen vehessenek részt az előrehozott parlamenti választáson. A voksolás a legnagyobb elővigyázatosság mellett zajlik.

Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 198-cal 7179-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Ketten haltak bele a Covid-19 betegségbe.

Koszovóban szerdára 167-tel 5285-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma és hárman haltak bele a betegségbe. Több klinikát és kórházat is kizárólag koronavírus-fertőzöttek ápolására jelöltek ki, a betegeket hazaengedik, vagy más intézményekben helyezik el.

balkáni országok
koronavírus
fertőzöttek
Montenegró
Szerbia

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.