Ugrás a tartalomra

Komoly gazdasági károkat okozhat az adai piac bezárása a kistermelőknek

2020.07.17
14:17
2020.07.17
16:49
Forrás
Pannon RTV
Ada község területén bezár az összes piac addig, amíg a vírusfertőzés terjedésének veszélye elmúlik - áll Ada Község Törzskarának legutóbbi közleményében.

Ennek értelmében már a szombati piacot sem tartják meg. A határozatra nyílt levélben reagált a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete, akik arra kérik a törzskart, hogy vizsgálják felül ezt a rendeletet, és biztosítsák a piacok biztonságos működését. A VMSZ úgy véli, hogy ez a döntés komoly gazdasági károkat okozhat a kistermelőknek. Közleményükben azt javasolják, hogy a bezárásra csak akkor kerüljön sor, ha a biztonságos körülmények és a működtetés nem fenntartható, vagy erről országos szintű rendelet lép hatályba.

Tóbiás József, a VMSZ Ada községi szervezetének elnöke: „Véleményünk szerint maga a piactér, illetve piacterek fertőtlenítése mellett a következőket kellene, hogy alkalmazzák: természetesen mindenki viseljen maszkot, úgy az árusok, mint a vásárlók, illetve a két bejárathoz, konkrétan az adai piac vonatkozásában, állítanánk embereket, akiknél kézfertőtlenítő lenne, hogy ezt is még pluszban alkalmazni tudjuk. Emellett az árusok minden második asztalra pakolnának ki, hogy a megfelelő távolságot be tudjuk tartani.”

piac
bezárás
kistermelő
gazdasági
kár
VMSZ
törzskar
Tóbiás József

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.