Ugrás a tartalomra

Belső szigor kell, nem határzár

2020.07.28
08:58
2020.07.28
14:53
Forrás
Vajdaság Ma
Nem a határok lezárásával kell a koronavírus terjedését megakadályozni - a WHO illetékese szerint.

Nem határzárral, hanem belső szigorral kell többet tenni a járvány ellen - közölte hétfőn az Egészségügyi Világszervezet. A WHO főigazgatója emlékeztetett arra, hogy az utóbbi napokban a járvány erősödése miatt több ország ismét utazási korlátozásokat és biztonsági szigorításokat vezetett be. Mint mondta, leginkább a belső intézkedések lennének hatásosabbak, a maszkviselési kötelezettségtől kezdve a tömeges jelenlét elkerüléséig. Michael Ryan, a WHO veszélyhelyzeti igazgatója azt hangsúlyozta, hogy lehetetlen a közeljövőben ismét lezárni az országhatárokat. A nemzetgazdaságoknak meg kell nyílniuk, az embereknek dolgozniuk kell, a kereskedelemnek újjá kell élednie - tette hozzá.

koronavírus
járvány
WHO
határzár
beutazási korlátozás
Michael Ryan

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.