Ugrás a tartalomra

Kiegyenesedett a járványgörbe

2020.08.01
12:45
Forrás
Szerbiai RTV, Pink TV
Messze van a kedvezőtől a jelenlegi járványhelyzet Szerbiában, de a járványgörbe kiegyenesedett, a bevezetett intézkedéseknek köszönhetően - mondta dr. Predrag Kon, az országos válságstáb tagja.

A járványügyi szakember kifejtette, hogy először alkalmazzák a mostani intézkedéseket, tehát a kötelező maszkhasználatot és a fizikai távolságtartást, és azt lehet megfigyelni, hogy a fertőzöttek száma nagyon lassan, de csökken. Ez Kon szerint azt jelenti, hogy a fertőzöttek számának csökkenése tovább fog tartani, mint az első hullámban, amikor a rendkívüli állapot bevezetése mellett döntöttek és kijárási tilalmat vezettek be.

Kon megerősítette, hogy a járványhelyzet alakulása csakis tőlünk függ, attól, hogy mi, emberek hogyan viselkedünk és mennyire tartjuk be a korlátozó intézkedéseket.

járvány
járványgörbe
koronavírus
Dr. Predrag Kon
Szerbia
intézkedések

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.