Ugrás a tartalomra

Érvényben van a rendkívüli helyzet Temerinben

2020.08.06
16:02
2020.08.06
17:11
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is rendkívüli helyzet van érvényben Temerin község területén a koronavírus-járvány miatt. Jelenleg 67 aktív fertőzöttet tartanak számon a dél-bácskai településen.

A rendkívüli helyzettel párhuzamosan nem vezettek be újabb óvintézkedéseket, mivel már az előző hetekben szigorításokra került sor. Ezek értelmében kötelező a maszk viselete, a távolság betartása, a medencét bezárták, a piacnak a működését is korlátozták, és a vendéglátóipari egységek nyitvatartását és a bent tartózkodható vendégek számát is korlátozták.

Kúl Péter, Temerin: „Hallgassunk az emberekre, akik ezzel foglalkoznak! Én betartom, amit be kell tartani: hordom a maszkot, még kesztyűt is hordok. A kézmosásra és a távolságtartásra nagyon kell vigyázni szerintem, mert ha tömegben van az ember, vége, kész. Azt jól csinálták, hogy így csinálták, egyelőre. De hogy meddig, azt ők tudják.”

Június eleje óta Temerinben 200 új koronavírus fertőzést jegyeztek fel.

Dr. Tomislav Ugarković, igazgató, Temerini Egészségház: „A klinikai kép általában enyhébb fokozatú, mivel a 200 emberből 25-öt utaltak kórházi kezelésre. Tulajdonképpen tíz százalék van kórházban, a többiek pedig enyhébb klinikai képpel rendelkeznek, és otthoni önizolációban vannak.

Hétfőn 67 volt az aktív fertőzöttek száma, de azóta nem regisztráltak új fertőzést. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet ajánlása szerint, ha napokig egy számjegyű az új fertőzöttek száma, akkor egy hét után fel lehet oldani a rendkívüli helyzetet.

Pásztor Róbert, a temerini válságtörzs tagja: „Látjuk, hogy a környező községekben is lazítanak, a medencekomplexumok megnyíltak, csak épp Temerinben zárult be. Én azt hiszem, hogy napok kérdése, hogy mikor fogjuk feloldani a helyzetet. Ha továbbra is ez a tendencia marad, hogy továbbra is kevés lesz az új fertőzöttek száma, akkor nem látok rá egyetlenegy okot sem, hogy tovább maradjanak ezek az előírások. Habár ezek a szigorítások, ezek az intézkedések be voltak előtte is vezetve.”

A járvány miatt az egészségház munkáját is átszervezték. Az általános osztályt covid-rendelővé alakították át, amely minden nap reggel 7-től este 8-ig dolgozik.

rendkívüli helyzet
Temerin
Covid-19 rendelő
koronavírus-járvány

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.