Ugrás a tartalomra

A tanévkezdés elhalasztását kérik

2020.08.24
11:23
Forrás
n1info
Az iskolakezdés elhalasztását javasolja Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniójának főbizottsága Szerbiában. Legalább két hét halasztást kértek.

Döntésük igazolásképpen öt érvet sorakoztattak fel a halasztás mellett, melyek közül első helyen arra hivatkoztak, hogy a helyi önkormányzatoknak nincs pénzük maszkok és fertőtlenítőszerek beszerzésére, ezért időre van szükség a tanulók és a tanárok fogadására. Emellett kitértek arra is, hogy az iskolák még nem kapták meg a leredukált tanterveket és programokat sem.

Értékelésük szerint világos utasítások nélkül, helyhiány, nagy létszámú osztályok és sok szerbiai fertőzött mellett szinte lehetetlen biztonságos iskolai környezetet biztosítani.

iskolakezdés
halasztás
tanév
Szerbia
koronavírus

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.